Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи. Това заяви

...
Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи. Това заяви
Коментари Харесай

Външният министър за случая с Ковачев: Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи

Свидетели сме на опити на заглушаване на македонските българи. Това съобщи служебният министър на външните работи във връзка проблема с недопускане на българи в РСМ на празничния 6 май.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 991
Припомняме, че на 6 май, Гергьовден, евродепутатът, ръководителят на " Българска памет " доктор Милен Врабевски и няколко други български жители са били спрени и не са били позволени до територията на РСМ. Те са пътували за обичайното честване на военното гробище до Ново село.

Според Кондов това е невиждан акт и Министерство на външните работи ще осведоми европейските институции за недопускането на българите в РСМ.

Мемориалът в Ново село е едно от четирите военни гробища, което Скопие се съгласи да бъдат възобновени. В него почиват български воини. Това честване е обичайно, до момента не е имало проблеми, не е предизвиквало несъгласия и самият е взел участие множество пъти в честванията. В уведомленията, които граничните управляващи на РСМ са връчили на българските жители, категорично е посочено, че в граничната система на РСМ те попадат в забранителен лист, уточни Кондов.

Министерство на външните работи е в развой на информиране на всички наши сътрудници за този невиждан акт, който не съответствува с заявеното желание от Скопие да работи за добросъседски връзки и за поетите от него задължения. Предстои изпращането на публични писма от президента, от ръководителя на Народно събрание и от мен до институциите в Европейски Съюз, добави още служебният външен министър. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР